3 Şubat 2013 Pazar

Blog sayesinde yeni bir keşif: Gravitysays_i


By on 19:54:00


Gravitysays_i adlı Yunan grup bana şu mesajı göndermiş: "We're reaching out to you because we look for new ears that will appreciate what we do, as the audience in Greece is very limited by definition. Your site (zulalmuzik.blogspot), even via gooogle translator :-) , seems really intresting and we believe we would be a good fit."

2003'te Manos Paterakis ve Nikos Retsos tarafından kurulan grup, 2007'de ilk albümü "The Roughest Sea"yi yayımlamış. Modern insanın yalnızlaşması, kibir ve egoizm üzerine odaklanan bir konsepte odaklanan şarkılarında dikkat çeken nokta, geleneksel enstrümantasyonu elektronik seslerle buluştururken bir yandan da minimalist bakış açısını alternatif rock ile birleştirmeleri.

2011 tarihli ikinci albümleri "The Figures of Enormous Grey and the Patterns of Fraud", toplumsal değerleri ve ahlak temasını hem bireysel hem de kolektif bilinç unsurları olarak ele alıyor. Karanlık atmosferik havanın daha çok belirginleştiği bu albümle Yunanistan'da müzik bloglarının en iyiler listesinde yer almışlar.

Şu anda beş kişilik bir ekipten oluşan grubun şarkılarını ilginize sunuyorum. Dinlediğim kadarıyla iyi bir alternatif rock grubu. Daha ayrıntılı inceleyeceğim ben de. Grubun resmi sitesi: http://www.gravitysaysi.com/en/

En çok bu şarkılarını beğendim.






Yazan: Zülal Kalkandelen

Translate